Mulbjerge og Nikkende Kobjælder

Oplevelserne er altid fine, små som store, på en tur til Mulbjergene ved Dokkedal. Vejret i dag har ikke været godt til at male udendørs, så vi tog på tur i stedet for. Sol og regn skiftedes lidt, men ingen problem for en travetur.

nikkende-kobjælde1Lige nu er Kobjælderne på vej frem. Både nikkende og oprejst kobjælde. Nogle meget få er sprunget ud, men ellers pibler de op alle vegne i bakkerne. Også en smule Kornet Stenbræk har fundet vej og mælkebøtterne vil snart farve markerne gule.

Vi gik ad stenter gennem hestefolden, hvor en meget nysgerrig hest da lige skulle være med til at fotografere, den kan i det mindste nappe lidt i tøjet imens. De andre heste var ligeglade med os.

På vej tilbage ad stien var der en del tornsangere og en enkelt musvåge.

Hjemme i Egense igen fik vi pludselig besøg af Tårnfalken, der i dag hang lige hen over vores egen blomstereng, kun få meter fra huset. Jeg fik dette billede, taget igennem teleskopkikkerten (fokus på billedet i okularet). Tårnfalken har sit spisekammer nede i græsområdet mellem vores grund og Kattegat. Her hænger den stort set hver dag og muser i sin jagt på mus, men det er meget sjældent vi ser den så tæt på. Også toplærken besøgte græsengen i dag.

tårnfalk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *