Rønnebærsnaps og Bedstes Vinterven

roennebaer1

Det har nu endelig været tid til at sætte rønnebær på vodka. Bærrene er plukket i Norge, har været frosset ned og er nu hældt over med vodka.
De skal trække i nogle uger før jeg smager på den første gang. Det er et par år siden jeg har lavet rønnebærsnaps, jeg har ikke haft held af at finde ret mange pæne rønnebær i Egense området, så da der vrimlede med flotte bær i Storeng og på vores ture langs fjordene, ja, så var det indlysende at nu skulle det være igen.

Den anden snaps, der er “sat over” i dag er Bedstes vinterven. Det var den første julesnaps jeg lavede for flere år siden. Opskriften er følgende: 1 spsk honning opløses i 1-2 spsk kogt vand og hældes over 150 g rønnebær og 150 g solbær. Tilsæt 1 stang kanel, 8 hele nelliker og ½ stang vanilje. Hæld en flaske vodka over det hele og sæt det til at trække i 6 uger. Tjek lige om nellikerne bliver for stærke og derfor skal op før tiden. (Jeg lægger dem i en tepose, så er de lette at fjerne.)
Måske skal der mere honning i, men det vil tiden vise 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *