Galleri

Kvænangen i Troms

Kvænangen kommune er en del af Troms fylke. Der er stor variation i naturforholdene i Kvænangen. Området strækker sig fra Nordishavet og til Finnmarksvidda, og genspejler på et vis meget af Nordkalottens mangfoldighed, når det gælder topografi og vegetation.
Det er et særdeles naturskønt område, og det er her vi har vores fritidshytte med fantastiske muligheder for aktiviteter. – Fiskeri i “sjøen,” “elva” og “fjeldvatn”. Dagsture langs fjorde eller topturer til nogle af de mange fjelde, som vi kan se fra hytten. Med rygsæk og telt er der utallige muligheder for flerdagsture i fjeldverdenen. Du træffer ganske givet rensdyr, og der er også gode chancer for at se ørne og elge m.fl. fugle og dyr. Bærplukning kan foregå stort set lige uden for døren. Fyld spanden med blåbær, tyttebær og multebær.
I Kvænangen er der midnatssol fra 16. maj – 26. juli. I mørketiden ses solen ikke i perioden 26. november – 17. januar, men til gengæld er der rige muligheder for at se nordlys. Kører du i bil fra Danmark og via Sverige, Finland, så er der ca. 2200 km. derop. Oslo – Alta med fly tager ca. 2,25 timer, og derefter ca. 100 km. med bil eller bus. Hurtigruten ligger til i Øksfjord, og derefter ca. 50 km. transport til os. Areal Kvænangen kommune: 2117 km2. Indbyggere: ca. 1300.

Australien – bare fantastisk overalt!

Tag Down Under og sig G’day! Uanset hvem du er, har Australien noget at byde på. Naturelskere kan vandre gennem flotte nationalparker eller leje/hyre en 4WD’er og køre ind i den fantastiske outback. Vil du slappe af, så findes der alene i Sydney 70 badestrande, og hvis du vil dykke under vandet, så tilbyder Great Barrier Reef noget af verdens bedste for dykkere og snorkler.
Australien er et varmt kontinent uden rigtig kolde vintre. Landet ligger i 3 klimazoner, så der er naturligvis regionale forskelle på vejret. Det tropiske bælte i den nordlige del af Au. opererer med to årstider, regntiden og den tørre periode. Regntiden falder december – marts. Klimaet fra tropisk til tempereret betyder at du kan rejse i Au. året rundt. Den bedste tid at besøge den nordlige del er fra maj til december og den sydlige del fra oktober til marts. Generelt er der forår september – november, sommer december – februar, efterår marts – maj, vinter juni – august. Delstater i Australien: New South Wales, Victoria og Tasmanien, Westen Australia, South Australia, Queensland og Northen Territory.
Australien er den største af alle kontinenter, men alligevel det der blev opdaget sidst. De indfødte, aboriginer levede i Au. 50.000 år før briterne ankom i 1780’erne. Verdens største sten, Ayers Roch ligger midt i Au. Operahuset i Sydney blev åbnet i 1973 af den engelske Dronning. Det er tegnet af den danske arkitekt, Jørn Utzon. I naturen i Au. findes latterfugl, papagøjer, dingo, slanger, giftige edderkopper, salt- og ferskvands krokodiller, koala, kænguruer, hajer, vildsvin, kameler, heste, strudse og et utal af liv fra krybende til svømmende og flyvende. Barrosa Valley, Hunter Valley og Margaret River er nogle af de mange vindistrikter. I Australien bor ca. 22 millioner og alene i Sydney ca. 5 millioner. Rejsetid med fly fra Danmark: Mellem 23 – 30 timer, afhængig af rejseplan og mellemlanding.

Omkring sommerhuset i Egense

Vi befinder os syd for Limfjorden og i det nordøstlige hjørne af Himmerland, helt der ude hvor Limfjorden møder indsejlingen fra Kattegat. Fra sommerhusområdet i Egense ses hver dag flere større skibe i sejlrenden Kattegat-Limfjorden. Hals Barre og sejlrendens sidemærker “Salt og Peber” er pejlemærker ud over Kattegat.
Et stort og lavvandet område kombineret med to langstrakte og dybe vandrender er et elderado for adskillige arter af vadefugle, ænder, gæs og måger. Lyst- og fritidsfiskere fanger havørred, hornfisk, makrel, fladfisk og ål med stang og net. På landjorden er fredede områder yngleplads for både vadefugle og andre fuglearter.
Naturen er unik med hav, fjord, strandeng, skove og marker. Hare ses jævnligt og ræven lusker rundt. Er du heldig, så kan rådyr også ses på behørig afstand. Der er flotte solopgange over Kattegat horisonten mød øst og tilsvarende solnedgange langs Limfjorden mod vest. Med andre ord, her er masser af muligheder for aktiviteter, iagttagelse og frisk luft i lungerne. Og så har du også Lille Vildmose og Muldbjergene ved Dokkedal indenfor cykelafstand.

Flere fotos kan ses på dette link: http://www.panoramio.com/user/7277999