Big-game fishing – efter Marlin

Vi sidder i bilen på vej til Kiama, der ligger ca 130 km. syd for Sydney. Klokken er lidt over 05 om morgenen. Vi skal på ”big-game fishing” efter Marlin. Vores søn og svigerdatter, som bor i Sydney, har arrangeret turen for os fire.

Lidt før klokken seks ankommer vi til Kiama og går om bord på båden ”Seaker”, hvor vi bliver hilst velkommen af vores kaptajn Trevor og hans to hjælpere Dave og Brad. Et virkelig effektivt trekløver skal det vise sig.

”Beautiful weather” – siger de – så det kan jo ikke være bedre. Snart er vi på vej ud mod det åbne hav.

Seaker er en fin lille kutter spækket med fiskeudstyr og midt på dækket ”stolen”, hvorfra kampen med en Marlin skal finde sted, hvis heldet er med os.

Efter en times tid står solen op og farver himlen rød. Der er kommet lidt mere krusninger på vandet. Langt ude ser vi ryggen af en pukkelhval, og lidt senere meget tæt på os tumler en lille flok delfiner rundt. Af og til ser vi fisk der springer, et tegn på, at der er større fisk i farvandet – siger Trevor – eller en stime af fisk, der får vandet til at koge. Små selvlysende blå fisk svømmer rundt langs rælingen – og pludselig vrimler det med Yellow Dolphin fisk. De helt almindelige fiskestænger bliver hurtigt fordelt og små stykker fisk kommer på krogen som madding. Snart haler vi den ene flotte fisk i land efter den anden.

Efter dette lille eventyr sejler vi videre. Ved 10-tiden bliver der observeret Marlin. Der er flere skibe på havet i samme ærinde som os, og de har alle radiokontakt med hinandne. 5 af de store fiskestænger bliver rigget til med de store flotte ”lures” som madding. Men intet sker – så vi sejler videre.

Ved 14-tiden bliver der alarmeret Marlin igen! Stor aktivitet – ud med snørerne igen – og efter kort tid er der pludselig bid! Så kan det nok være der kommer liv i kludene om bord. Alt virker kaotisk. Erik bliver spændt fast i stolen og fighten begynder for alvor. Nu er der brug for muskelkræfterne. Stangen, der sidder fast i en stangholder på stolen, skal holdes i en helt bestemt vinkel, og snøren bliver rullet ind under råb og kommandoer – ikke nogen enkel sag! Midt i kampens hede bliver Erik afløst af Tommy, så også han kan prøve kræfter med denne havets kæmpe.

Det blev en fight de to aldrig vil glemme. Aldrig har vi set dem så sammenbidte og koncentrerede. Efter næsten 1 time ligger der en godt 120 kg. udaset Blue Striped Marlin i vandet på siden af båden. Trevor har slået et reb omkring ”næbbet” for at holde fyren i ro. Den skal have lov at komme tilbage i sit rette element om lidt – vi har ingen planer om hverken at spise eller sælge den. Man kan gøre begge dele.

Det var ret fantastisk at se denne meget specielle og meget store stribede marlin så tæt på. Fotografiapparaterne glødede – hvorefter Trevor fik gællerne i gang igen hos vores kammerat i vandet, som efter lidt tid svømmede væk igen.

Alle faldt til ro – og det gik for alvor op for os, hvilket fantastisk eventyr vi havde været så heldige at havne i. Masser af entusiastiske lystfiskere tager på big-game fiskeri efter Marlin i årevis – uden at fange nogen, og her kommer vi så på vores første tur og haler en 120 kilos Blue Striped Marlin op på næsten første hug!

Det var en lang dag på havet. Vi havde fast grund under fødderne igen ved 17-tiden om eftermiddagen.

Jeg må tilstå, at vi ikke alle er lige søstærke… men det er en helt anden historie. PS – husk blot søsygetabletterne, selv om vejret er ”beautiful”.