Tofte sø og ind over mosen

Majtur til Lille Vildmose

Turen går i dag til Tofte sø. Vi kører gennem Mou, passerer stien ind til Rovfugletårnet og kører langs Portlandsmosen. Kigger som altid ind over fennerne og mosen efter fugle. Vi parkerer ved tårnet. Er en tur oppe i tårnet. Vi er heldige at se en rørhøg. Der er masser af troldænder og selvfølgelig skarv.

Vi går  de 1,6 km ind til plankestien, der fortsætter ind over Tofte mose. Turen derud går gennem skov, lyng og revling. En let og fin tur. Vi er lige ved at træde på en stor fin hugorm, der ligger og soler sig lige ved stien. Den forsvinder hurtigt ind i lyngen. Vi ser og hører en del småfugle undervejs mest bogfinker og løvsangere.

Man skal over en høj stente for at fortsætte ind over mosen, hvor plankestien starter. Det er altid ret imponerende at gå ind over mosen selv om det foregår på planker. Hvor stien slutter, er der et flot udsyn til alle sider ud over mosen og ind mod Tofte sø. Ofte har vi set krondyr langt ude ved skovkanten, men i dag er det stort set kun skarv og måger der er i sigte. Vi sætter os på plankerne med kaffe og kage mens vi bare nyder at være her.

På turen tilbage ser vi igen et rådyr ude i området til venstre for stien. Da vi får teleskopen frem for at se lidt mere til rådyret ser vi desuden to regnspover. Den ene ser ud som om den ligger på rede. Solen skinner og giver det visne revling en flot gylden farve.

På vej hjem holder vi ind ved Vildmosegårdcentret. Vi skal lige se om vi har held af at se vildsvinene. Vi krydser den nye tørvebane og går hele vejen rundt om indhegningen, hvor der går både vildsvin og får. Vi ser heldigvis nogle af vildsvinene. De sidste tre var en hun med to store unger – sikkert fra sidste år.
Inden vi helt forlader stedet må vi lige ind i haven ved gården og tage et par billeder. Græsset her er helt gul af vorterod. Det ser meget imponerende ud.
Som altid en fin dag i Vildmosen.