Toptur til Daumannstinden 683moh

Vi kører op til Baddereidet og starter vandring ind mod Daumannstinden fra P-pladsen på toppen. Her er der en ATV-vej, som vi følger et lille stykke. En lidt overskyet dag, en smule vind; men en fin dag at gå i, og indtil videre ingen insekter 🙂

Det er anden gang vi går denne tur, den er nu også blevet en “Ut i nord”-tur. Selv om vi starter et andet sted end sidste gang, husker vi flere steder undervejs fra vores tur i 2013. Efter et par timer runder vi en sø og står ved foden af selve toppen. Her spiser vi frokost inden opstigningen. Undervejs har der været hele tre fjeldvåger, og mens vi spiser ser vi to havørne.

Det sidste stykke op er brat med lidt ufremkommelige klipper. Man må lige passe på, hvor man sætter fødderne. På toppen mødes vi af en forrygende udsigt. Vi kan se langt til alle sider. Badderen, og broen nede ved Sørstraumen, øerne Nøklan og Skorpa og endda helt ud gennem Burfjorden, hvor “vores” skov lyser op i det fjerne. Hjemmefra kan vi se toppen fra vinduet i stuen.

Vi “kravler” ned fra toppen igen og starter hjemturen. Undervejs plukker vi blåbær. Vi må nu lede lidt efter dem; men med tålmodighed og flid ender det med et par kilo.
Her sidst på eftermiddagen er det blevet et fint solskin, som dog også har vækket insekterne til dåd 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *