Daumannstind

Torsdag den 13. september 2012 går vi turen ind til Daumannstind som er 682 m.

IMG_9505

Det er en dejlig solskinsmorgen med 8 graders varme, helt perfekt for en vandretur. Vi pakker turrygsækkene med frokost og thevand og kører op til Baddereidet. Herfra er det den bedste rute ind til toppen. Der er ingen sti, så vi må selv finde ud af hvordan den bedste rute er. Det går fint, og vi kommer snart helt op på toppen. Det sidste stykke er lidt stejlt; men ingen problem. Der ligger en turbog i varden på toppen, som man kan skrive sig ind, og det gør vi selvfølgelig. Det er altid lidt sjovt at se hvor mange og hvem, der har taget turen.
Der er en fantastisk udsigt her fra toppen ud over Sørstraumen og faktisk kan vi se hjem til vores hytte i Storeng. Efterårsfarverne her på fjeldet er rigtig flotte lige nu. De krybende fjeldbirk har farver lige fra grøn over gul til rød, og bjergmelbjergrisene er knaldrøde. Birketræerne skinner gule og orange. Det er bare så storslået.
Der er også ind imellem små områder med modne tyttebær og en smule blåbær som hænger der endnu på de nu efterårsrøde planter.
Vi ser ingen rensdyr på denne tur, de er sikkert flyttet til deres vinterbeite på dette tidspunkt. Ellers ville der helt bestemt have været små flokke rundt omkring.
Vi finder et godt frokoststed, og starter derefter på nedturen. Der bliver knipset rigtig mange billeder på denne her tur. Hele turen tager ca. 5 timer.

image

På vej op til toppen af Daumannstind – som er den sjove fjeldtop på billedet