Efterår, sne og sandelig endnu en elg

Oktober og november har været forholdsvis milde. Vi har været i Egense helt indtil midt i november. Gået masser af ture i områderne: Klosterskoven, Dokkedal, Lille Vildmose, langs Kattegats kyst og Limfjorden. Der er som altid Knortegæs og vadefugle i fjorden på denne tid af året. Vi har slet ikke set eller hørt nogen edderfugle i år.
Der har været ekstrem højvandet langs kysten og langt ind på markerne.

Vi er heldige at se en elg i Lille Vildmose. Der holder en bil i vejkanten, så det gør vi også. Elgen fouragerer i birkekrattet ved vejen, og går derefter stille og roligt ud på vejen, forbi de nu indtil flere holdende biler, og forsvinder ind i krattet igen. Den passerer vores bil så tæt, at vi kunne have rørt den ud gennem vinduet 🙂 En helt speciel oplevelse. Samme dag ser vi også traner, en stor flok grågæs og tårnfalk.

I skov og mark har der været fine svampe, så det blev en hel udfordring at finde ud af arterne.

December starter med et drys af sne. I Nordjylland er det ikke kun et drys; men decideret snestorm og lukkede veje. Det meste af måneden er dog mild og uden hvidt nedbør, men lige omkring jul får vi det smukkeste julevejr til at runde året af på.

I Egebjerg enge samles ænder og et par svaner sig i det endnu isfri vand.

Vi ønsker alle et rigtig godt nytår med håb om at coronasmitten aftager, og at der bliver normale tilstande i Danmark og i landene omkring os.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *