September ved hytten med nordlys, fjeldvåge, brænde mv.

Den første nat vi ser nordlys i år er den 2. september. Det har været overskyet mange aftener, så selv om der har været basis for nordlys, har vi ikke kunnet se det. Men hurra – nu var der himmel og lys 🙂 Altid fascinerende at se. Denne gang er Karlsvognen flere gange lige i centrum af showet.

Fjeldvågen kommer tit hen over skoven, hytten og grunden. Den muser ofte lige her foran vores vinduer, så det er virkelig god underholdning. Der har været op til tre ad gangen over skoven, så måske har de fået en unge på vingerne i år. De har muligvis haft rede et sted i skoven øverst oppe langs Storengelven.
I dag vrimlede det også pludselig i en times tid med sjaggere, vindrosler, kvækerfinker og enkelte musvitter.

Lørdag formiddag går vi ned til fjorden. Der er så fint et lys og helt vindstille. På vandet ligger der en masse edderfugle.

Hjemme på grunden har Erik taget hul på den store stak med stammer fra sidste år. Halvdelen er nu savet og hugget. En ny brændestak er vokset op 🙂


Ræven er her næsten hver dag. Denne gang sidder den stille på skråningen og kigger, mens Erik er ude med skraldeposen. Den er ikke spor skræmt, og lunter stille og roligt enten ind i skoven eller ned ad vejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *