Tasmanien rundt, og gennem dele af Victoria

Med imponerende naturområder, vandfald, platypus, slanger og masser af wombats og wollabies

Denne blog er kun en lille appetitvækker. Vil du læse mere, er der her en artikel om hele turen og masser af billeder 🙂

Rigtig mange gode, anderledes og spændende oplevelser dette år i Australien, hvor vi har været i omkring 2½ måned.

Primært et besøg hos familien, som vi fejrer en dejlig jul og nytår sammen med. Det er ikke ofte vi har haft den mulighed, så det nyder vi. Gået mange ture omkring Manly og de nordlige kyster og strande.

Midt i januar tager vi afsted for os selv. En rejse, der har været planlagt og arbejdet med i detaljer gennem mange måneder hjemmefra. Booking af biler, overnatninger, planlægning af ruter og research på ture og oplevelser. Et kæmpearbejde, som især Erik har været mester for, og som virkelig viser sig at være guld værd undervejs.

Vi har telt med og ender med 37 overnatninger i telt og sovepose, 2 overnatninger i cabins (på Tasmanien) og 3 overnatninger på hotel (i Melbourne). I vores telt er der lige plads til to therm-a-rest liggeunderlag, og hovedpuden består af en sammenlagt jakke i et pudevår 🙂
Vi lejer bil i Devonport (Tasmanien) og senere i Ballerat (Victoria). Overnatter på vidt forskellige campingpladser, primitive frie campsites, tjekkede pladser og alt ind imellem.

 

Det bliver en tur med utrolig mange spændende og anderledes oplevelser og vandreture. Små og store. I bjergområder, f.eks. Craddle Mountain, Mt. Field, Wilsons Prom og Mt Buffalo samt rigtig mange andre steder. Masser af vandring i regnskov med fantastiske og særprægede træer og buske, imponerende udsigter, rigtig mange flotte vandfald, smukke blomster og spændende dyr. Alt sammen oplevelser vi aldrig glemmer.

 

Vi kører Tasmanien tyndt og set rigtig mange områder her på denne smukke ø. Smager på honning, æbler, kirsebær, vine, meatpies, fish and chips m.v. 
Snakker med et utal af venlige mennesker undervejs. Andre campister og lokale indbyggere og får masser af spændende og gode historier.
Ser store dele af det østlige Victoria,  smukke bakkelandskaber, imponerende bjergområder, guldgraverområdet ved Ballerat og smager på skønne vine i Murray River området.

Besøger nationalparker, huler med fanstastiske stalagtitter, stalagmitter og glowworms. Bestiger bjerge og kører ad et væld af små snoede veje.

Vi ser wombat, forskellige slags kænguruer, wollabies, pademelons, black tiger slanger, platypus, echidna, cape barren geese, papegøjer, cockatoos, galah og lyttet til et utal af koocaburra-latter, samt til mange andre fuglestemmer.

 

Helt utrolig meget har vi oplevet på de mange vandreture, hvor vi også har set rigtig mange imponerende kæmpetræer, specielle træer, sodsvedne træer, smukke snowgums, tree-ferns og mange, mange andre slags træer.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *