Til tops på Klubben

“Septembers himmel er så blå” – som det lyder i sangen, og det var den virkelig tirsdag.

Vi har haft så flot en tur i går, at det er svært at beskrive. Man bliver helt ydmyg og har vanskeligt ved at finde ord til at beskrive oplevelsen af en dag i et fjeldområde med så smukke omgivelser og farver. Blanke søer med gule siv, birketræer der lyser op i solskinnet og dværgbirk med hele farvepaletten af gule, brune og orange farver. Blåbærrisene er mange steder knaldrøde og stadigvæk fyldt med lækre modne bær. Vi fik spist en masse – og plukket endda en god portion på vej nedad. Det var ikke til at lade være, så godt tre pund kom der med i sækken.

Og stilheden her er bare unik – det er den bedste terapi der findes!

Turen starter ved Laukeng, og sliddet med at nå toppen på de 548 moh, er det hele værd. Der findes næsten ikke en bedre udsigt – næsten 360 grader!! Herfra ser helt ud i Loppahavet. Øerne Skorpa, Nøklan, Høyholman og Spildra. Flot udsyn over til Kvænangstinderne mod vest og de store fjelde Olderbakk, Vassnes og Laslett mod øst. I det fjerne også Nevernesfjellet og en flig af Øksfjordjøkelen der titter frem.
I så klart vejr som i dag en imponerende udsigt.
Og så kan vi endda også se hjem 🙂
Hele to fjeldvåger cirkler rundt ude over vandet med Kvænangstinderne som silhuet i baggrunden.

Vi brugte hele dagen i dette skønne område. Tog afsted klokken 10 og var hjemme ved halv syv tiden om aftenen. Turen frem og tilbage omkring 10 km.

I dag kan vi så sidde i vores hytte og se over på de selvsamme fjelde. En udsigt som vi aldrig bliver trætte af.

Blåbærrene er blevet renset, skyllet og fyldt på poser til fryseren. De skal forvandles til syltetøj inden vi drager til Danmark igen.
Og så er de 3 liter råsyltede revlingesaft blevet fyldt på flasker. Det er frygtelig sundt! Revling er et af de bær der indeholder flest antioksidanter 🙂

2 tanker om "Til tops på Klubben"

 1. admin Forfatter

  Hej Marianne
  Mange tak for dine pæne ord om vores blog. Lyder hyggeligt med Finse 🙂 Det er dejligt at “møde” ligesindede – en rigtig fin Blog du har, vi har læst og set dine gode turbeskrivelser og billeder. God ide med Facebook – vi har liked og vil følge både din Blog og FB.
  Bedste hilsener Erik og Karen

  Svar
 2. Marianne Søby Bøttcher

  Sikken flot blog i har, med både tekst og billeder. Jeg sidder selv på Finse lige nu og nyder det norske høj- fjeld, så det er let at forstå jeres begejstring for det nordiske. Selv har jeg lavet en blog, der hedder vestkystvandring.dk. Lidt anden indfaldsvinkel, men drevet af samme passion som jer. De bedste hilsner Marianne Søby

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *