Efterårsfarver på Helligfjellet og i Sørstraumdalen

Fredag går vi op på Helligfjellet ved Isnestoften

Vi kører langs Langfjorden helt ud til Isnestoften, hvor vejen fortsætter langs Altafjorden. Her finder vi let vejen op på Helligfjellet, 538 moh. Der er en telestation på toppen, så der er grusvej helt derop. Vi parkerer bilen nede ved vejen og starter opturen.

Ser en fin gapahuk (læsted) med grillmuligheder efter kun ca. ½ times gang. Vi går op gennem skoven og videre ad grusvejen, der fortsætter op over fjeldet og slynger sig det sidste stejle stykke inden toppen. Her er meget smukt. Store vidder, og efterårsfarver, der lyser i gule og gyldne nuancer. Flot udsigt hele horisonten rundt..

Herfra kan man se langt ind i Langfjorden og aner “vores” Kvænangstinder helt ude i horisonten. Spiser frokost med imponerende udsigt ud over Altafjorden.
Går lidt rundt i området et par timer. Først op på den ene top og derefter på endnu en top. Her er så fint med masser af revling, knaldrøde melbærblade og gyldne dværgbirk. Tager så turen tilbage igen. Møder et par rensdyr, der løber ret ensomt omkring.

Sørstraumdalen

Lørdag kører vi den modsatte vej, nemlig ned til Sørstraumen og parkerer ved Sørstraumdalen. Turen ind gennem den meget dybe dal er bare storslået. Solen rammer toppen af fjeldskråningerne og kaster gule skygger ned i elven. Vi kalder det for “guldvand”. Samme fænomen så vi sidste år.
Det er en meget frodig dal. To steder er der bro over elven. Vi ser vandstæren med sin hvide hagesmæk hoppe omkring på stenene i elven.

I bunden af dalen breder en imponerende slette sig milevidt på begge sider af elven. Herfra fortsætter vi op på fjeldet. Op og op! Indtil vi endelig kommer helt derop, hvor vi kan se ud over vidderne og helt ud til fjorden ind mod Kvænangsbotn.
Sidder på klipperne og spiser frokost med panorama udsigt ud over den store sø Brennvatnet. Solen skinner fra en blå, skyfri himmel. Det er stort set vindstille, så søen ligger spejlblank under os.

Vi går rundt heroppe et stykke tid, følger en rensdyrsti ned til søen og går lidt fotoamok i alle de fine motiver her.


På vej hjem finder vi en del tranebær nede i myrområderne omkring elven. Tyttebær er her meget lidt af, så de tynger ikke i rygsækken.

Endnu en flot efterårstur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *