På vidderne i grænsetrakterne mellem Troms og Finnmark

Fra Langfjordbotn følger vi vejen ind gennem Bognelvdalen. Parkerer ved stien op til Bubbelen (se forklaring nederst i artiklen). Går over broen og hen til samerruten, som vi følger op på fjeldet. Den vej er virkelig stejl, men fordelen er, at man hurtigt (efter en times tid..) er oppe gennem skoven. Herfra åbner vidderne sig for os.

Efteråret er begyndt at vise farver. Røde og gule nuancer laver flotte mønstre, som bliver brudt af de mange rensdyrstier, der løber som linjer overalt, hvor vi går. Vi ser dog kun fire rensdyr på turen. Det er samlingstid for rener lige nu, inden de bliver drevet videre til vinterområderne.
Nogle birketræer er ved at blive gule og den krybende dværgbirk har de fleste steder allerede smukke gyldne farver.

Vi fortsætter ind til to ret store søer, der ligger i ca. 500 m’s højde. Her spiser vi frokost. Der er en lille flok Stor Skallesluger – en 10-15 stk., som letter og flyver væk da vi kommer og forstyrrer dem.

bogn-soeen

Søen, hvor vi spiser frokost

På vej tilbage følger vi elven Ørplasselva. Den skærer sig ned gennem smalle fjeldsider og slynger sig smukt hen over et stort sletteområde videre ned gennem Vildreindalen. Herfra er der et vildt område med det ene fine vandfald efter det andet. Ved det største fald kommer der en lille underjordisk elv fossende direkte ud fra et hul i skrænten. Det ser ret fantastisk ud.

Vi følger elven et stykke, drejer fra mod ruten ned gennem skoven og fortsætter ad den. Inden vi når helt ned må vi lige ind i skoven for at få et godt udsyn til det store vandfald der vælter ud fra Bubbelen.

Bubbelen er et naturfænomen,  en underjordisk elv, der strømmer/bobler op af klipperne og danner en lille sø, der strømmer ud over kanten og danner dette mægtige brusende vandfald. Helt utroligt. Og vandet er selvfølgelig rent og kan drikkes. Der er sti op til Bubbelen, som er et stykke oppe ad fjeldet. Det tager under ½ time at gå derop.

Det har været blandet vejr på turen. Mest skyet med også fine perioder med sol. Efterhånden som vi kommer ned bliver skyerne dog tungere, og inden vi når bilen regner det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *