Smukke efterårsfarver i nord

Udsigt fra fordøren ned over vejen

Udsigt fra fordøren ned over vejen

I dag er det en uge siden vi igen trådte ind af døren til vores dejlige hytte her i Storeng.
I mellemtiden er sommer blevet til efterår. Farverne i naturen bliver smukkere for hver dag der går. Vi har haft et par fine solskinsdage, og flere gråvejrsdage. Uanset vejret, er det bare en lise for sjælen at være her.

Vi tog jo herfra i stor hast i juli måned. Den efterfølgenden tid har været fyldt med store følelser og mange opgaver. Men allerede nu føler vi, at vi stille og roligt er ved at genvinde kræfterne igen.

Fjeldvågen

Fjeldvågen

Fjeldvågen har fourageret over vores hytte og skoven næsten hver dag siden vi kom. Der må være godt med mus og andet godt her. I går så Erik tre urhøns i skoven nede ved vandet. Og tænk, da vi gik den første runde omkring huset, fandt vi “vores” ræv med de sorte sokker, stendød under terrassen!!

 

 

 

Mandag var vi på en fin fjordtur fra Bankenes til Molvik, og blev belønnet med et smukt og varmt vejr. 

Vi plukkede en lille posefuld tyttebær og en god portion enebær. Det er virkelig enebærland langs den kyst, og der er masser af fine blåsorte bær/kogler, som nu er vasket, tørret, let knust og hældt over med vodka. Enebærsnaps er en dejlig kryddersnaps.

Det er småt med bær til syltetøj, så det eventyr er slut før det begynder for os i år. Vi har dog et kilo blåbær i fryseren og det samme af tyttebær. Der er fine røde rønnebær, så de ligger også i fryseren og skal med tilbage til Danmark. Min essens på rønnebær skal trække i omkring 6 uger, så det kan vi ikke nå her i Norge. Rønnebærsnaps er en klassiker, som jeg ikke har lavet i et par år, så det bliver godt at prøve igen. Nogle af bærrene skal bruges til julesnapsen: Bedstes vinterven, hvor der også indgår solbær og forskellige julekrydderier. Mere om det senere.

Der er fine svampe, specielle farver og udsigter, ja masser af inspirerende motiver, hvor man end kigger hen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *