Julesnaps

fire snapsJulesnapsen har nu trukket på krydderurterne og er blevet filtreret. Mangler lige at klare lidt – jeg regner med, at det er honningen der stadig giver en lidt uklar snaps.
Den var lige ved at blive for skarp, men lidt mere honning og snaps har gjort den mere rund i smagen. Nu skal den stå og “sunde sig” i nogle uger.
Der findes jo virkelig mange forskellige opskrifter på julesnaps, så jeg har eksperimenteret lidt i år.
Min julesnaps består af: 1 stk. kanelbark, 1 dl. mandler, ca. 30 kaffebøner, 1 vaniliestang, 8 kardemommekapsler, 10 stk. hele nelliker, 8 stk. enebær, tørret skal af 2 små økologiske appelsiner og honning – nok efterhånden 3-4 spsk. 1 flaske vodka er hældt over.

I søndags var vi så heldige at finde de fineste slåen, så efter et par døgn i fryseren er der nu hældt vodka over dem. Så kan de hygge sig i spritten til engang efter jul, før der skal smages for første gang. Slåensnaps får en flot rød farve og smager fuldstændig vidunderligt 🙂

Nu er der så gang i en del forskellige udtræk. Spændende. Enebærrene fra Norge er lige blevet filtreret, mens revlingebærrene gerne må trække i mange måneder.
Det samme gælder blåbærrene. De blev hældt over med Brøndum klar mens vi var i Norge, og står nu bare inderst i skabet. Det er en ny snaps for mig, så jeg er spændt på resultatet. Efter sigende kan det betale sig at være tålmodig, så det vil jeg være 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *