Makreller i massevis

Makrellerne har været her nogle dage, men denne eftermiddag gik de da helt amok i deres jagt efter føde (sikkert små tobis eller noget lignende).

Så dagen i dag bød på et fantastisk fiske eventyr. Vi gik ud til fyret på det lille næs, der stikker ud i Burfjorden. På grund af sten, tang og andre forhindringer, er det stort set det eneste sted, hvor det kan lade sig gøre at fiske fra kysten. Allerede på vej derud så vi, hvordan vandet kogte af fisk, og terner og måger havde travlt med at dykke og fange fiskene.

Vandet koger og Erik har bid

Vandet koger næsten over og Erik har bid

Erik fik lynhurtigt rigget fiskestangen til med et kompakt hjemmestøbt blink på ca. 15g. Kroppen malet i sølv og med sort ryg. Den kunne makrellerne godt lide! Det varede ikke længe før de første lå og sprællede på klipperne. Havet var på et tidspunkt helt kogende af fisk og jagende makreller, det så helt surrealistisk ud.

makreller der springer

makreller på jagt og småfisk pisker rundt i overfladen

Fiskene sprang op og ternerne dykkede ned – ja, det var noget af et syn. Og det blev ved temmelig længe. Flokken flyttede sig hele tiden og pludselig intensiveredes jagten igen. Næsten hver gang snøren blev smidt ud var der fisk på. Efter en halv time lå der 12 grøn- og sølvskinnende tykke makreller på klipperne. Det var svært at få holdt, men fiskene skal jo også renses, fileteres og spises!

12 fede makreller

12 fede makreller – lommekniven måler 10 cm.

Aftensmaden bestod selvfølgelig af stegte makrelfileter og dertil kold kartoffelsalat. Jeg skar 4-5 ridser i skindet, krydrede kødsiden godt med peber og salt, og så blev 4 flotte fileter stegt på panden. Ca. 4 min. på skindsiden og 3-4 min. på kødsiden. De var temmelig tykke, så derfor et par ekstra minutter.
Kartoffelsalaten bestod af nykogte pillekartofler, en dressing med rømme, kulturmælk (A38), sennep, revet løg, citronsaft, salt og peber. Som krydderi blev der klippet friske blade fra røllike og knuste tørrede blade fra strandkvan.
Mums! Det var ikke nogen ringe menu på en mandag aften 🙂 – dertil koldt og frisk vand fra hanen.
Der venter stadigvæk 20 dejlige fileter i fryseren.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *