Så har vi igen plukket en spandfuld blåbær. I går blev det til knap 9 pund. Det er mageløst så mange blåbær der er her – men vi må vist til at stoppe. Jeg tror vi efterhånden har plukket 26 pund. Der ligger mange i fryseren, og der er lavet syltetøj og saft. Bagt skønne blåbærmuffins, og til morgenmad kommer der friske bær eller syltetøj på Kulturmælken (=A38 heroppe) og müslien. En smootie står også på programmet. Der er masser af muligheder, hvis man har lyst.
I dag har jeg lavet omkring 3 liter saft på gammeldags maner. Jeg har taget min saftpose + stativ med herop. Trods alderen, fungerer det stadigvæk fint.
En flaske er blevet fyldt op med blåbær og snaps. Det skal nok blive til et velsmagende udtræk engang om et årstid. Trækketiden varierer fra 2 måneder til 1 år, så nu må det komme an på en prøve, hvor længe min skal stå.
Der er også vilde hindbær i år. På grund af det varme sommervejr er der masser af fine bær, så det blev til lidt syltetøj, muffins og en skøn bunke hindbærsnitter, lavet efter Mette Blomsterbergs opskrift i stedet for min den gamle. Forskellen er, at hun bruger vaniliesukker, (nå nej – den der skønne, dyre Polynesiske vaniliestang, som desværre i min version nødvendigvis blev erstattet af helt almindelig vanilliesukker!) og at de først bliver lagt sammen med hindbærmarmelade efter at de er bagt. Resultatet blev godt.
Vi havde tændt bål den anden aften og spiste aftensmaden nede ved bålpladsen. Det blev til stegte makreller og kartofler og gulerødder i folie.
Sent på aftenen, hvor solen står lavt farves himmelen orange og senere rød ind over Burfjorden.
Brug gerne kontaktformularen, hvis du får lyst til opskrifter.