Røykfossen med vandstøv og flotte udsigter fra Mefjell

Onsdag er vi en tur ved Navitelven, hvor vi går op til Røykfossen. Der er rigtig meget vand i fossen. Så flot og imponerende har vi aldrig set den før. Der er så meget vandstøv fra fossen, at vi må blive oppe på kanten for ikke at få våde linser på kameraet.

Fortsætter lidt opover til den store canyon, hvor Navitelven skærer sig ned igennem. Heroppe er der flere store myrområder, lige nu hvide af smukke multeblomster. Ikke helt som et anemonetæppe, men det snerper 🙂

Torsdag er der sol fra en knaldblå himmel. Vi går op gennem Mikkeldalen til Mefjell. Igen massevis af engblommer også her. Det er helt utroligt som der er engblommer overalt! Men også mange andre fine fjeldblomster. Vi hører og ser hedehjejlen, og Erik får endda taget et fint billede af den.
To fjeldvåger flyver “skrigende” rundt hen over fjeldsiderne på vores vej op gennem dalen, og vi hører dem igen på vej ned.

Der ligger en del sne rundt omkring og danner fine mønstre på fjeldene. Søen vi kommer op til er endnu ikke isfri.
Heroppefra er der i klart vejr en virkelig flot udsigt ud over fjorden mod Kvænangstinderne, andre store fjeldområder, store øer og halvøer, der stikker ud i vandet.

På vej ned kan vi ikke modstå fristelsen at plukke en buket engblommer. De står nu og lyser op på spisebordet.

Buket af engblommer

Buket af engblommer

Kveite fanget på stang

Kveite fanget på stang

En kveite igen i dag :-). De bliver større for hver gang, så det er jo spændende, hvad det kan ende med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *